27/09/2016

Regionalisering doelgroepenbeleid: Besluit van de Brusselse regering gepubliceerd

Zoals in onze laatste nieuwsbrief aangekondigd, zou ook de regering van het Brussels hoofdstedelijk gewest gebruik maken van haar bevoegdheid om een eigen doelgroepenbeleid te voeren.

Het Besluit waarbij de regering werk maakt van het doelgroepenbeleid voor oudere werknemers werd  vrijdag 23 september 2016 in het Belgisch staatsblad gepubliceerd en treedt in werking op 1 oktober 2016.

Het Brussels doelgroepenbeleid bestaat in een korting op de socialezekerheidsbijdragen die de werkgever normaal gezien moet betalen voor deze werknemers. Concreet ontvangt de werkgever gevestigd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een korting voor volgende werknemers:

  • Werknemers van 55 – 57 jaar: € 400,00
  • Werknemers van 58 – 61 jaar: € 1.000,00
  • Werknemers van 62 – 64 jaar: € 1.500,00

De korting wordt enkel toegekend voor zover het refertekwartaalloon het bedrag van € 12.000 niet overschrijdt.

De verschillen met de bestaande federale doelgroepvermindering zitten in de leeftijden van de werknemers waarvoor men een doelgroepvermindering ontvangt en het referteloon. De bedragen bleven ongewijzigd.

Op de hoogte blijven van al ons nieuws? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Voornaam (*) Naam (*) E-mail (*)


Om uw surfervaring te verbeteren maakt Pro-Pay gebruik van cookies. Door te klikken op "OK" of door te navigeren op deze site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Meer informatie   OK